White Pepper- সাদা গোলমরিচ
৳ 138.00 50gm→ নাম : সাদা গোলমরিচ
→ পরিমাণ : 50 গ্রাম
সাদা মরিচটি পেরিকের্প সরিয়ে মরিচের বেরির কেবল অভ্যন্তরীণ বীজ ধারণ করে। সাদা মরিচ তৈরি করতে, বেরি পুরোপুরি পাকা বাছাই করা হয়। এর বাইরের সংকুচিত ত্বকটি ঘষে ফেলা হয় এবং শুকনো, সাদা-সাদা মরিচটি ভিতরে প্রকাশ করে। এই সাদা মরিচটি পুরো এবং গুঁড়ো আকারে শুকনো এবং বাণিজ্যিকভাবে বিক্রি করা হয়।
Saffron- জাফরান
৳ 350.00 – ৳ 625.00 gmSaffron is the most expensive spice in the world – with 1 pound (450 grams) costing between 500 and 5000 U.S. dollars. The reason for its hefty price is its labor-intensive harvesting method, making the production costly.
Shahi Cumin (শাহী জিরা) 50gm
৳ 110.00 50 gmশাহী জিরা সুগন্ধি একটি মসলা। এর আদি উৎপত্তিস্থল ইউরোপ। এশিয়া, ভারত, উত্তর আফ্রিকায় শাহী জিরার চাষ হয়। এর গুণাগুণ সম্পর্কে প্রাচীন মিশর, গ্রীস এবং রুমানরা জানতো। ১৫৫২ খৃষ্টাব্দে এর ব্যবহার সম্পর্কে গ্রীক ভেষজ চিকিৎসক ডিসকরিডেস এর বিবরণ থেকে জানা যায়। রান্নার স্বাদ বাড়াতে বাঁধা কপি, ফুল কপি, গোল আলুর তরকারিতে শাহী জিরা ব্যবহার করা হয়। শাহী জিরা খুবই উন্নতমানের এবং অর্গানিক পদ্ধতিতে চাষের কারণে এটা সম্পূর্ণ বিষমুক্ত।
Cinnamon [Vietnam] – দারুচিনি [ভিয়েতনাম]
৳ 45.00 – ৳ 90.00Cinnamon is a spice, sprinkled on toast and lattes. But extracts from the bark as well as leaves, flowers, fruits, and roots of the cinnamon tree have also been used in traditional medicine around the world for thousands of years. It’s used in cooking and baking and added to many foods.
Black Pepper – কালো গোলমরিচ
৳ 85.00 – ৳ 175.00Black pepper, also known as the king of spices that have a load of health benefits, and a major benefit of consuming pepper is that it aids in weight loss. It is also said to be good for digestion and prevents cancer by detoxifying the body. When this spice is added to the food, it makes your food taste better and spicier.
Cumin- জিরা
৳ 65.00 – ৳ 600.00Cumin’s scientific name is Cuminum Cyminum and it is native to Central Asia and Northern India where it is widely used for adding flavor to rice and meat. It is rich with a sweet, floral tone, used whole the seeds adds a nuttiness to your dish.